Padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyeg

Padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyeg

padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyeg Az elektromos padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyeg és fűtőkábel egy egészséges fűtési megoldás. Egyrészt a lehető legjobb rendszer az allergiától szenvedők számára, mert szinte egyáltalán nem okoz porképződést, másrészt a padlófűtési rendszerek sugárzó hője közvetlenül hat a testre, anélkül, hogy először a helyiség levegőjét kellene felmelegíteni.

Így ugyanazt a komfortérzetet érhetjük el, de 2 °C fokkal alacsonyabb szobahőmérséklet mellett. Ez is kedvezően hat az egészségre, mert az emberi test pont ezt kívánja – meleget a lábnak és hideget a fejnek.

 • magas a komfort érzet, akár hidegburkolaton is
 • egyenletes hőeloszlást biztosít
 • percízen szabályozható
 • padlószenzoros termosztáttal a padló hőfoka is behatárolható
 • gyorsan kivitelezhető (pár óra)
 • nem foglal helyet az enteriőrben
 • gyorsan felmelegíti a helyiséget
 • gyorsan felszárad a padló
 • gyorsabban felmelegszik, mint a vizes padlófűtés
 • nincsenek mozgó, kopó alkatrészek
 • nem igényel karbantartást
 • nincs szükség külön kazánra
 • biztonságos – nincs tűzveszély
 • hosszú élettartam – 10 év garancia vagy akár 20 év a DEVI-nél

Padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyegNemcsak az egyéb fürdőszobai készülékeknél, itt is fontos, hogy a fűtésrendszerünk kielégítse a megfelelő érintésvédelmi előírásokat. E feltételeknek kizárólag gyárban bevizsgált és készre szerelt fűtőszőnyegek vagy fűtőkábelek felelnek meg.

Szabályos alaprajznál a fűtőszőnyeg, nagyon szabálytalan fürdőszobánál a fűtőkábeles rendszerek adnak korrekt megoldást.

Utólagos beépítésnél ugyanúgy fontos a rétegrendben a hőszigetelés megléte, mint a hagyományos padlófűtésnél. Azaz  gyors padlófűtés kialakításánál ( régi burkolatra ragasztva) elsőnek a lépésálló hőszigetelés meglétéről győződjön meg.

Ha nincs, akkor bizony problémásabb a korrekt padlófűtés fürdőszobába, mert kb. 10-12 cm vastagság szükséges a teljes rétegrend kialakításához.

meglévő aljzatbeton – vízszigetelés – hőszigetelés – fűtőszőnyeg – teherelosztó aljzatbeton – ragasztott kerámia

Az elektromos padlófűtés rétegrend vastagsága esetleg csökkenthető a könnyűszerkezetes házaknál használt szárazépítés anyagaival: aljzatbeton – hőszigetelés (XPS) – gipszrost lemez – fűtőszőnyeg – kerámia

Új építés

E padlófűtés rendszerek új építésnél is jól telepíthetők az aljzatbetonozás előtt a hőszigetelésre, de felújításnál – a kis rétegvastagság miatt – is könnyedén elhelyezhetőek a kerámia burkolat alatt. (természetesen itt is feltétel a padlószerkezetben a megfelelő lépésálló hőszigetelés megléte.)

Az egyenletes hősugárzás maximális komfortérzetet biztosít. Alkalmazásával kihasználhatja az aljzat hőtároló képességét, így kikapcsolt állapotban is biztosított a kellemes hőérzet.

Padlófűtés fürdőszobába, fürdőszobai elektromos fűtőszőnyeg vezérlése, padlószenzoros termosztátFelhasználási területei széles körűek, az alacsony beépítési magasságnak (közvetlenül a kerámia burkolat alá elhelyezve)  köszönhetően ideális választás komfortérzet javítására, vagy meglévő fűtésrendszerének teljes kiváltására.

Programozható vezérléssel kombinálva a helyiségek funkciójuknak megfelelően, időben és hőmérsékletben is önállóan szabályozhatóak. Az ilyen vezérlés már önmagában is akár 20-30% energiamegtakarítást eredményezhet.

Minden ilyen rendszernél elengedhetetlen a precíz vezérlés alkalmazása, mely nemcsak a heti programozhatóságot, hanem a padló hőmérsékletének szabályozhatóságát is biztosítja a padlószenzor beépítésével.

Cégünk kínálatában megtalálhatóak a régóta jól ismert dán  DEVI termékek mellett a BVF és az ELEKTRA termékei is.


Ha lehet, a padlófűtés mellett használjunk elektromos törölközőszárító radiátort is!


elektromos padlófűtés és fűtőszőnyeg fürdőszobába