Infrapanel fürdőszobában, tükör és üveg infrapanelek

Infrapanel a fürdőszobában, üveg és tükör infrapanelek kiegészítő fűtésre

 

infrapanel fürdőszobában, BVF NG infrapanelekInfrapanel fürdőszobában? A cégünk által forgalmazott legmodernebb karbonszálas infrapanelek bátran alkalmazhatóak komoly párának kitett helyen is, hiszen semmilyen nedvességre érzékeny anyag nincs benne, mint a régebbi “fakeretes” infrapaneleknél.

Az infrapanelek ködése során kizárólag hosszú hullámú hősugárzás jön létre (15-1000 µm), ez a sugárzási tartomány inkább közelít a cserépkályhák által leadott hőre mint a napsugárzás intenzív és különböző tartományú sugárzására.

Ez az infra sugárzás egészségre kifejezetten kedvező hatású, gondoljunk csak az infraszaunák jótékony méregtelenítő és egyéb kedvező élettani hatásaira.

Az általunk forgalmazott infrapanel oldalfalon vagy mennyezeti síkon elhelyezve, a teljes komfortzónát melegíti, kellemes a valós hőfoknál magasabb hőérzetet kialakítva.

infrapanel fürdőszobában, BVG üveg infrapanel

A hősugárzás minden épületszerkezetben, testben elnyelődik és mivel zárt téren belül a hőmérséklet kiegyenlítődés folyamatos így azok egyenletesen sugározzák vissza a bevitt hőt. Eközben a sugárzó hő számos élettanilag kedvező hatást gyakorol az emberi szervezetre.

Infrapanel fürdőszobában használható a már meglévő fűtés kiegészítéseként, ráfűtésre a használat ideje alatt. Illetve főfűtésként is kiválóan működik megfelelő vezérlés, programozható termosztát alkalmazásával.

Alacsony beruházási költségű

A fejlett infrapaneles fűtésrendszerek beruházási költsége jóval a hagyományos fűtéseké alatt marad fürdőszobai használatnál is.

Az infrapanelek valós hatásfokát nem csak az energia hasznosítás, sokkal inkább a kialakított hőérzet határozza meg. Még a BVF infrapanelek folyamatosan az optimális FIR (távoli infravörös) tartományban tartják a hőleadást, addig a hagyományos kerámiaszemcsés panelek változó hőmérséklete veszteséget okoz, felesleges konvekciós hatást kelt az infrapanel körül. Az újgenerációs infrapanelek így alacsonyabb üzemeltetési költségek mellett magasabb hőérzet kialakítására képesek.


Infrapanelek kellemes kiegészítője az elektromos törölközőszárító!


infrapanel fürdőszobában, BVG tükör infrapanelEgészséges

Az infrafűtés nem szárítja, nem keringteti a helyiség levegőjét. Az infrafűtés működése során negatív töltésű ionokat állít elő, melyek melyek tisztítják és fertőtlenítik a helyiség levegőjét. A sugárzó hő számtalan egyéb egészségre jótékony hatással bír.

Zajtalan, nem foglal helyet

fürdőszobai infrapanelek vezérlése , termosztátAz infrapanelek működése zajtalan, nem szükséges helyet biztosítani a gépészeti elemeknek, ismeretlen fogalom a kazánház. Mennyezeti elhelyezés esetén pedig nem befolyásolja a bútorozást, mely fürdőszobai használatnál bizony nagy segítség lehet.

Láttunk már olyan elhelyezést is, ahol az infrapanel mögé rejtett LED fény adott nagyon kellemes megvilágítást a fürdőnek.