Fűtésteljesítmény kalkulátor, fürdőszobai fűtések

Fűtésteljesítmény kalkulátor, fürdőszobai elektromos fűtések

Fűtésteljesítmény kalkulátor, fűtési teljesítmény méretezéseFűtésteljesítmény kalkulátor, fűtési teljesítmény méretezése, fűtőpanelek méretezése, fűtésigény meghatározása

Az interneten található “általános” és rendkívül egyszerű fűtési teljesítménymeghatározó kalkulátorok igazából csak szűk területen használhatóak, hiszen egy ház vagy lakás fűtési teljesítmény igényének meghatározása komoly és hosszadalmas  (mérnöki) feladat. Bizony helyiségenként más és más értékek jönnek ki a különböző épületszerkezetek hőszigetelési tulajdonságainak függvényében.

DE: egy területen kicsit szabadabban bánhatunk a fűtésigény meghatározásának pontosságával, ez pedig az elektromos konvekciós fűtéseknél található. Ide tartoznak a norvég ADAX NEO és GLAMOX fűtőpanelek, Atlantic és Thermor francia fűtőpanelek, Noirot francia és Climastar spanyol elektromos fűtőtestek.

Miért is? Beruházás szempontjából nagyot nem hibázhatunk, ha egy helyiségbe kicsit nagyobb fűtőtestet veszünk, mint kéne, mert a nagyobb készülék általában csak 5-10%-al kerül többe! Ennek határt inkább a rendelkezésre álló elektromos kapacitás (Amperszám) szabhat. Itt elsősorban arra kell vigyázni, hogy alulméretezett ne legyen a fűtésünk, hiszen akkor túlfogyasztásra számíthatunk!

konvekciós elektromos fűtőtesteknél, fűtőpaneleknél kiinduló számként elfogadható

és fürdőszobai alkalmazásnál használható az  átlagos 40-45 Watt/légköbméter teljesítményigény. Pl. egy normál belmagasságú, 7-8 m2-es fürdőszobába elég 1 db 1000 Wattos fűtőpanel. Egy helyesen méretezett panel effektíven napi 4-8 órát dolgozik a külső hőmérséklet függvényében, a fogyasztáshoz ebből kell kiindulni. (max.fogyasztás napi: 8 KWh)

Ezt egyik tesztünkkel is bizonyítottuk itt: Fogyasztás mérése

Miért is 45W a már egyéb helyeken megszokott átlagos 35W/légm3 teljesítmény igény?

A fürdőszobai használat először is magasabb belső hőmérsékletet vár el, így érthető, hogy a normál 22 fokhoz képest a pl. 28C fok nagyobb teljesítményt igényel. Fontos még az is, hogy a gyorsabb hőmérséklet emelés igénye szintén nagyobb teljesítményt kíván!

 

Fűtésteljesítmény kalkulátor, fűtési teljesítmény méretezéseMelyik fürdőszobai fűtésfajta a legjobb?


Kalkulátor

Egy jó elektromos fűtésteljesítmény kalkulátor figyelembe veszi a falszerkezetek minőségét, ablakok nagyságát és minőségét, a környezettel érintkező falak számát és a használat minőségét (pl. fürdőszoba funkció) is.

TELJESÍTMÉNY SZÁMÍTÁSI SEGÉDÜNK (a képre kattintva érhető el)

A kalkulátor elsősorban konvekciós fűtőtestek és fűtőpanelek vásárlásához ad jól használható és megfelelő eredményt, hiszen a kapott Watt értéknél mindig nagyobb teljesítményű készüléket ajánlunk, amivel a nagyobb hidegben történő biztonságos működés és a valószínűleg alacsonyabb fogyasztás is biztosítható!

Árral, képpel rögtön láthatják az ennek megfelelő teljesítményű konvekciós és infra fűtőtesteket is (Atlantic, Adax, Adax Neo, Glamox, BVF infrapanel) növekvő árak szerint a norvég fűtőpanelekkel kezdve és kiválasztva az Önnek megfelelő terméket, azokat azonnal is megvásárolhatja.

A felajánlott készülékeket növekvő ár sorrendbe raktuk gyártónként.

Fürdőszobai méretezésnél a program a nagyobb hőmérséklet igény (25-28 C fok) miatt nagyobb teljesítmény igénnyel is számol és eredményként a fröccsenő víz elleni védelemmel ellátott készülékeket  találjuk a törölközőszárító radiátorokkal együtt.

Teljes lakás vagy több helyiség számításánál a program természetesen egy kosárba gyűjti a választott termékeket, oda-vissza linkelve a kalkulátor és webshop között, így a végösszeg kedvezmények azonnal láthatóak!

Webáruházunkban – mely természetesen SSL titkosítással védett – regisztráció nélkül is vásárolhat.

Ha szükségesnek tartják, a véglegesítés előtt kérjük egyeztessen velünk a kalkulátor oldalán található telefonszámok bármelyikén!


FONTOS!  Hogyan értelmezzük a kapott eredményt, mit tud?

Az elektromos fűtés méretező szoftverünk az egyik  legjobban használható fűtésteljesítmény kalkulátor, de nem helyettesíti  a pontos energetikai számításokat, ahol egy házban valójában minden helyiségnek más és más a légköbméterenkénti Watt igénye. Ahol nagyon jól használható, az a konvekciós fűtőtestek és fűtőpanelek területe, mert a készülékek teljesítmény ugrása miatt úgyis mindig a nagyobbat ajánljuk.

Nagy belmagasságú lakásoknál a kapott eredményekből az infrafűtéssel kombinált fűtőpaneleket (Solius) javasoljuk az energia takarékos működés miatt!

Ez a kalkulátor sem tudja pl. beszámolni a szomszéd lakások hatását, illetve az extrém rossz hőszigetelésű mennyezetet…

Ha látszólag nem életszerű eredményt kap, kérem hívjon minket!