Milyen fűtést válasszunk a fürdőszobába, fűtés fajták

Milyen fűtést válasszunk a fürdőszobába, elektromos fűtések fajtáiMilyen fűtést válasszunk a fürdőszobába, melyik elektromos fűtés fajta hova jó?

Milyen fűtést válasszunk a fürdőszobába, ha lehetőség van a padló rétegrendet újonnan kialakítani vagy teljesen felújítani?

A fűtőszőnyeges (fűtőkábeles) elektromos padlófűtést semmiképp ne hagyjuk ki! Meleg, komfortos padló mezítláb is, hamar felszárad a víz egy zuhanyzás után. Nem foglal helyet a falon!

elektromos padlófűtés fürdőszobai fűtésAz elektromos fűtőszőnyeg egy törölközőszárító radiátorral kiegészítve a legprofibb és komfortosabb megoldás!

Elektromos fűtőpanel fürdőszobába

Milyen fűtést válasszunk, ha nem nyúlhatunk a padlóhoz és  van elég hely a falon ? (gondolok itt a padlószinttől való 15-20 cm-es ideális elhelyezési magasságra is)  Ilyenkor a legegyszerűbben utólagosan kialakítható fűtés – megfelelő méretezéssel – egy IP24-es saját termosztátos fali fűtőpanel. (fontos az IP24 fröccsenő víz elleni védelem)

Glamox TPVD norvég fűtőpanel , elekromos fűtőpanel fürdőszobábaHa állandóan a normál 22 C fokos hőfokon tartjuk a fürdőszobai hőmérsékletet, akkor a fűtőpanelt normál méretezéssel vegyük. Persze sokaknál elvárás a nagyobb hőfok – pl. kisgyermek esetén. Ha a normál hőszigeteléshez tartozó teljesítmény igény átlagosan 35W/légm3, akkor itt a 45 W/légm3 a kiindulás!

Amennyiben igény az, hogy napközben elég az alacsonyabb (pl. 18-20  C fok), viszont fürdés előtt gyorsan fel kéne emelni a hőmérsékletet 26 fokra, akkor a fűtőpanelt méretezzük túl, legalább 1,5 szorzóval, hogy az igényelt “gyorsfűtési szakasz” viszonylag rövid legyen.


infra gyorsfűtés, halogén sugárzó fürdőszobábaHa alig használt a fürdő és szeretnénk sokat spórolni a fűtésszámlán, és nem szükséges a napközbeni fürdőszoba fűtés (elég az a hőmennyiség, ami a szomszédos helyiségekből átjön), akkor a gyorsfűtés használata javasolt. Létezik ventilátoros illetve infra fűtő fajtája is.

(katt a képre a részletes menühöz)


elektromos törölközőszárító radiátorÁllandó és egyenletes fűtésre termosztátos törölközőszárító radiátoraink is kitűnően megfelelnek, ráadásul a fűtés mellett nyáron is kihasználhatjuk szárító funkcióját!

Ha van minden igényt kielégítő főfűtés, de a törölközőink szárítása nem megoldott, akkor elég lehet egy egyszerűbb sima törölközőszárító elhelyezése is.

Létezik ventilátoros gyorsfűtő funkcióval kiegészített törölközőszárító is Az Atlantic gyár választékában illetve a Noirot is gyárt ilyet.


Infrapanelek

infrapanel, BVF tükör infrapanelHa nincs helyünk a falon vagy igényeljük az infrafűtéssel járó kellemesebb hőérzetet és alacsonyabb fűtésszámlát, akkor előtérbe kerül valamilyen infrapanel vagy infrapanel rendszer használata. Az elektromos infrapanel normál belmagasságú lakásnál leginkább a mennyezeten elhelyezve fűt legjobban.

Itt is kihagyhatatlan a megfelelő programozható termosztát.

Dizájnos termék és hasznos is a tükör infrapanel, mely a fűtés mellett páramentes tükröt is biztosít!

Kiegészítő fűtésnek másik fűtésrendszer mellé is remekül használható egy infrapanel, amit csak fürdés idejére kapcsolunk be! Itt persze vigyázni kell a méretezésre: sokszor esnek vásárlóink abba a hibába,  hogy aláméretezik a fűtést és csak utána kérdeznek vagy kérnek segítséget a rossz hatású és gyenge hőhatás miatt.

milyen fűtést válasszunk a fürdőszobába