Legjobb fürdőszobai fűtés

Legjobb fürdőszobai fűtés, fogyasztás, tapasztalat és komfortérzet alapján

Természetesen legjobb fürdőszobai fűtés nincs, mindenkinek más a legjobban bevált. De elmondom, hogy melyik a legtöbbet vásárolt és jó tapasztalatot hozó elektromos fűtés vásárlóink és saját véleményem szerint is.

Véleményem szerint itt kihagyható a gyorsfűtő készülékek és gyorsfűtések számbavétele, hiszen sokaknak nem kellemes az intenzív sugárzó hő vagy ventilátoros légkeverés, ami ilyenkor tapasztalható.

Én a mennyezeti infrapaneles rendszereknek sem vagyok a híve a működéskor tapasztalható, felülről jövő infrasugárzás miatt. A “fejem hamarabb meleg, mint a lábam” problémája bizony sokakat zavaró gond, ha a komfortérzetet nézzük. Kétségtelen, hogy fogyasztás tekintetében viszont nem rossz az infrapanel, akár 12-18%-os megtakarítás is elérhető vele a konvekciós fűtéshez képest.

legjobb fürdőszobai fűtés, elektromos padlófűtésVásárlóink véleménye szerint a fali konvektorok vagy fűtőpanelek használata az egyenletes hőmérséklet miatt már sokaknak megfelelő fűtési forma. A konvekciós fűtéssel működő konvektorokhoz képest (Glamox, Adax Neo) viszont igen komoly rezsi csökkenés érhető el pl. a francia Atlantic Solius infra fűtőpanel vagy Climastar kerámia fűtőpanel használatával. Itt már az oldalról jövő infrasugárzás is besegít a jó hőérzetnek.

A győztes fürdőszobai fűtés

Mi is a legjobb fürdőszobai fűtés végül. Maradt a teljes padlófelületen egyenletes meleget adó elektromos padlófűtés. A padló hőmérséklete a padlószenzoros termosztáttal ízlés szerint állítható, teljesen a használó igénye szerint.

Fürdés és zuhanyzás után nem probléma, ha nincs papucs és a csupasz lábbal a rideg, de mégis meleg kerámiára kell kilépni. A zuhanyzáskor esetleg kicsapódó víz pedig hamar felszárad. Legfeljebb egy elektromos törölközőszárítóval egészíteném ki a padlófűtést! Ha megfelelő a méretezés, akkor elég lehet a termosztát nélküli szárítókból választani.

Nem foglal el helyet a falon, ami elég fontos probléma sokszor, ha egy kis fürdőben még a mosógépet is el kell helyezni. Nem kell arra sem vigyázni, hogy ne vizezzük le a fali fűtőtestet, mert ha IP24 is, akkor sem szereti:)

A duplaszenzoros termosztátnak van olyan beállítási lehetősége is, hogy a padlót egy kellemes, komfort hőfokon tartja, függetlenül a levegő hőmérsékletétől. Ilyenkor jó segítség lehet a törölközőszárító radiátor, amely termosztátja segítségével “ráfűt” a padlófűtés által készített levegő hőmérsékletre.

Az elektromos padlófűtés még akkor is ajánlott, ha nem törölközőszárítót, hanem egy fali fűtőtestet használunk a gyorsabb felfűtéshez  az átmeneti fűtési időszakban.

legjobb fürdőszobai fűtés